Şehit polisin ismi Esenköy'de yaşatılacak

Nazilli'ye bağlı Esenköy (Arpaz) Mahallesinde bulunan Ortaokula Esenköylü olan ve 1979 yılında şehit düşen Polis Celal Güngör'ün ismi verildi. Ailesi törende duygu dolu anlar yaşadı.

Şehit polisin ismi Esenköy'de yaşatılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polislik yaptığı sırada 1979 yılında Hatay’da görevi başında şehit olan polis Celal Güngör’ün ismi ailesinin isteği üzerine memleketi Nazilli’ye bağlı Esenköy Ortaokulu’na verildi. Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı Caner Özkul, AK Parti Aydın Eski Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, MHP MYK Üyesi Deniz Depboylu, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Fatih Dönmez,siyasi patlerin ilçe başkanları, kurum müdürleri, partililer, şehit polisin ailesi ve ailesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehit Güngör’ün ruhuna dualar okundu. Daha sonra protokolün de katılımıyla okulun açılış kurdelesi kesildi.

AİLESİ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Törende Şehit Polis Celal Güngör’ün Esenköy’de yaşayan kardeşleri açılışta, kardeşlerinin ismini okulda yaşattıkları için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Şehit Polis Celal Güngör ile aynı ismi taşıyan yeğeninin de Kuyucak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bekçi olarak görev yaptığı öğrenildi.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Şehit isimlerinin okullara verilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden önemini vurgulayan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, “Vatan, devlet ve bayrak söz konusu olduğunda, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz destanlar yazmıştır. Biz şehitlik ve gazilik makamını her şey den üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir milletin mensuplarıyız. "İnsanımız daha güzel şartlarda, daha gelişmiş bir ülkede özgürce yaşasın" diye var gücüyle çalışırken şehadet şerbetini içen Celal Güngör isminin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışının doğduğu bu memlekette ilelebet anılması için bugün bir araya geldik. Bu sayede hem öğrencilerimiz şehitlik kavramını, vatan sevgisini idrak edecekler, hem de vatanı uğrunda can vermiş olan aziz şehidimizin ismi, hatırası yaşatılmış olacaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve gazilerimizi Şehit Celal Güngör rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

ŞEHİT POLİS CELAL GÜNGÖR KİMDİR?

Nazilli Esenköy Ahlan Mahallesi halkından Șükrü ve Ayşe Güngör'ün dört çocuğundan ilk çocuklarıdır. 18.11.1953 tarihinde dünyaya gelmiş olup ilk öğrenimini Esenköy llköğretim Okulunda, orta öğrenimini Nazilli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasında işe başlamış ve burada 7 ay çalıştıktan sonra fabrikadaki işinden ayrılarak 1976 yılında polislik mesleğine başlamıştır. Kahramanmaraş Ìl Emniyet Müdürlüğüne atanmıştır. Kahramanmaraş'taki görevi esnasında Zübeyde Büyükciğer Güngör ile evlenmiş, 1978 yılında Gülşen adında bir kızı dünyaya gelmiştir. 1979 Kasım ayında Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne atanmıştır. Eşi Zübeyde Büyükciğer Güngör ikinci çocuğuna 4 aylık Hamileyken 25.12.1979 tarihinde görevi başında şehit olmuş, 29.12.1979 tarihinde Esenköy Ahlan Mahallesi'nde toprağa verilmiştir. Şehit Celal Güngör' ün șehadetinden 5 ay sonra "Hediye" ismini verdikleri bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir. Halen eși ve çocukları Kahramanmaraş' ta ikamet etmektedir.

Bakmadan Geçme