Taze fasulye rekor fiyatıyla tezgaha indi

Nazilli'de 20 yıldır pazarcılık yapan Ruşen Korkmaz, 2023 yılının ilk taze fasulyesini tezgahında satışa sundu. Fiyatıyla pazarın efendisi olan fasulyenin kilosu 120 liradan satılıyor.

Taze fasulye rekor fiyatıyla tezgaha indi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Salı Pazarı’nda Ayşekadın fasulyenin kilosu 120 liradan satışa sunuldu. Fiyat yüksek olsa da gösterilen ilgi pazarcı esnafını memnun etti. Fasulyeyi özleyen vatandaşlar 30-40 liralık da olsa alarak özlemlerini gideriyor. Fasulyeyi tezgahında, 20 yıllık pazarcı Ruşen Korkmaz vatandaşlarla buluşturdu. Sıcak havasıyla bilinen Antalya ve Fethiye’nin köylerinde yetişen, erkenci fasulye olarak adlandırılan sebzenin ilgi gördüğünü dile getiren 20 yıllık pazarcı Korkmaz, vatandaşın özlediği bir tat olduğu için az da olsa satışların olduğunu dile getirdi.

SATIŞLAR GRAMLA

Korkmaz, “Antalya ve Fethiye bölgesinde köylerinde yetiştirilen erkenci fasulyeler bugün itibariyle Nazilli pazarlarımızda tezgahta yerini aldı. Hepsi organik. Kilogramı 120 lira. Vatandaşımız az da olsa alıyor. Gramla alıyorlar. Yazın ki gibi değil tabi. Durumuna göre, ihtiyacına göre alıyorlar. Sezonda fiyatının 20 liradan aşağı düşeceğini düşünüyorum. Haziran’dan itibaren fiyatı düşer. Eylül, Ekim aylarına kadar böyle devam eder” sözlerini kaydetti.

Bakmadan Geçme