TUED Başkanı Baştepe'den 23 maddelik taleplerini açıkladı

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Temsilcisi Faruk Baştepe, emeklilerin talep ve beklentilerini 23 maddeyle dile getirdi.

TUED Başkanı Baştepe'den 23 maddelik taleplerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi öncesi emeklilere yönelik seçim vaatleri adaylar tarafından açıklanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’ndan peş peşe emeklilere yönelik hamleler geldi. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığını 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarttığını duyurdu. Ardından bayram ikramiyeleri de bin 100 liradan, zam yapılarak 2 bin lira oldu. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da bayram ikramiyesini 8 bin 500 TL yapacağını belirtip, Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık farkı da kurban bayramında ek ödeme olarak emeklilere yatırılacağını belirtti.

23 MADDELİK TALEP VE BEKLENTİ

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Temsilcisi Faruk Baştepe de, siyasiler tarafından emeklilerin kıymete bindiğini ifade ederek, emeklilerin talep ve beklentilerini açıkladı. Başkan Baştepe 23 maddeyle, “Emeklilerin intibak sorunu çözülmelidir. En düşük emekli aylığı asgari ücretten az olmamalıdır. Emekliye, refahtan pay verilmelidir. Aylık bağlama oranı yeniden yüzde 70 olmalıdır. Ek ödeme oranları yükseltilmelidir. Sağlıkta katkı payı muafiyeti getirilmelidir. Bayram ikramiyeleri, en düşük emekli aylığına endekslenmelidir. Emekli promosyonları iyileştirilmelidir. Sendika hakkı tanınmalıdır. EYT düzenlemesinde kapsam genişletilmelidir. 3600 ek gösterge tüm meslek gruplarını kapsamalıdır. SGDP sistemi yeniden düzenlenmelidir. Kredi borçlarına kolaylık sağlanmalıdır. Aile yardımı yapılmalıdır. Konut alım ve kira desteği sağlanmalıdır. Ölüm aylıklarında farklılıklar giderilmelidir. Yakacak ve gıda yardımı yapılmalıdır. Emekliye özel enflasyon sepeti yapılmalıdır. Faturalarından vergi alınmamalıdır. Yerel yönetimlerde emekli meclisleri oluşturulmalıdır. Çeyiz yardımlarında eşitlik sağlanmalıdır. Cenaze yardımları eşitlenmelidir. Yaşlı bakım modeli yürürlüğe konulmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme