Vatan Partisi, imza kampanyasına destek istedi

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı'nın katılımıyla Nazilli'de düzenlenen basın toplantısıyla parti politikaları tanıtıldı. Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanı adaylığı için vatandaşlar imza kampanyasına desteğe davet edildi.

Vatan Partisi, imza kampanyasına destek istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Hangar Restoranda Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Aydın İl Başkanı Doğan Özkan ve Nazilli İlçe Başkanı Zühre Genişel’in katılımıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Vatan Partisi’ni ve politikalarını anlatan Ayvalı, dünyada son yıllarda uygarlık merkezinin batıdan doğuya kaydığını belirtti. Ayvalı, “14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi başta ABD olmak üzere batılı ülkeler Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemek için planlar yapıyor. Türkiye’nin çevresi kuşatılmak isteniyor. ABD üstleri Yunanistan’da kuruldu. Doğu Akdeniz’de tehditler var. Bu noktada vatanın güvenliğini ve halkımızın refahını önemsiyoruz” dedi.

“PKK VE FETÖ’YÜ BESLEYEN NATO’DUR”

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılmasını sert bir dille eleştiren Meltem Ayvalı, NATO’dan hemen çıkılması gerektiği ifade etti. Ayvalı konuşmasının devamında, “PKK ve FETÖ’yü besleyen NATO’dur. Türkiye NATO’da olduğu müddetçe komşularıyla ittifak kuramaz. Altılı Masa mutabakat metnine NATO’culuğu yazmış. Cumhur İttifakı ise bu konuda NATO’nun genişlemesini savunuyor. NATO’da ucuz mazot ve doğalgaz yok. Komşularımızda var. Neoliberal politikaları terk etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“ADAYIMIZ DOĞU PERİNÇEK’TİR”

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de yüzde 46’lık bir kesimin sorunların çözümü konusunda her iki ittifaka da güvenmediğinin ortaya çıktığını iddia eden Meltem Ayvalı, “Seçimde Vatan Partisi yüzde 7 barajını geçecek ve TBMM’ye girecek. Adayımız Doğu Perinçek’tir. Biz Aydın’da 100 bin imza kampanyasını başlattık” dedi.

“HERKES BÖYLE GİTMEZ DİYOR”

“Aydın’ın bir üretim programına ihtiyacı var” diyen Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Doğan Özkan, “Aydın’da tüm ilçeleri geziyoruz. Herkes ‘Böyle gitmez’ diyor. Aydın ekonomisi en çok darbe alan iki sektöre tarım ve sanayiye dayanıyor. Partimizin üretim devrimi programı en çok Aydın’a lazım. Aydın ovası bir üretim havzası ama layıkıyla yapmaktan uzağız. ASKİ Ege Bölgesi’nin en pahalı suyunu kullandırıyor. Yolsuzluk haberleri Aydın’ın dört bir yanında yankılanıyor. Aydın’ı hak ettiği yere getirebilecek parti Vatan Partisi’dir. Aydınlı hemşehrilerimizi Doğu Perinçek için imza vermeye ve Vatan Partisi’ne üye olmaya çağırıyoruz” dedi.

“AYDIN’IN ÜRETİM MERKEZİ NAZİLLİ VE ÇEVRESİDİR”

Gündemde olan Nazilli’nin il olması konusuna değinen Vatan Partisi Nazilli İlçe Başkanı Zühre Genişel, “Nazilli halkı il olmayı kamu kaynaklarına daha çok ulaşabilmek için, devleti yanında görmek istediği için istiyor. Biz de bu konuyu destekliyoruz. Aydın’ın üretim merkezi Nazilli ve çevresidir. Markalaşmayla ekonomik kalkınma yapabilecekken üretim merkezli projeler uygulanmadığı için Aydın ekonomisi zarar görüyor” ifadelerini kullandı.

“HDP’NİN ŞU ANA KADAR KAPATILMAMASI HATADIR”

Meltem Ayvalı HDP ile ilgili gelen soruya, “HDP seçim hesabı yapılmadan hemen kapatılmalıdır. Şimdiye kadar kapatılmamış olması hatadır. Gerek terörle mücadelenin başarıya ulaşması gerekse hukukun zarar görmemesi için HDP’nin kapatılması şarttır. Doğu bölgelerindeki vatandaşlar huzur ve iş istiyorlar. HDP kapatılmadığı müddetçe yeniden açılım olabilir kaygısı o bölgenin yurttaşlarında var” yanıtını verdi.

Ayvalı “Vatan Partisi Cumhur İttifakı’nı mı destekliyor?” sorusu üzerine “Hayır. Biz başta terörle mücadele olmak üzere milli konularda yanımızda kim varsa onlarla beraberiz” sözlerini kaydetti.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN MUTABAKAT METNİNDE ATATÜRK YOK”

Altılı Masa’nın mutabakat metninde Atatürk’le ilgili bir cümle geçmediğinin altını çizen Ayvalı “Bu metinde Atatürk yok. KHK’lılara yeniden memuriyet vaat ediliyor. Merkez Bankası’nın bağımsızlığını savunuyorlar. Oysa bu Merkez Bankası’nın küresel sermayeye bağlı olması demektir. Bizim karşı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’ne atıf yapılmış” dedi. Vatan Partisi’nin kadın politikaları hakkında bilgi veren Ayvalı “Beş ana başlıkta toplanan kadın politikalarımız üreten kadın, uyuşturucuyla mücadelede kadının rolü, LGBT propogandasının yasaklanması, kadına yönelik şiddet ve engelli anneleriyle ilgilidir. Kadın üretime katılmalı, kadına yönelik şiddet ise kadın erkek eşitliğinin yaygınlaştırılmasıyla mümkündür. Kadın yönetim kademelerinde aktif rol almalıdır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme