'Bozdoğan kendi değerleri ile kalkınacak'

Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel, temel geçim kaynağı tarım olan ilçede kalkınmayı markalaşarak sağlayacaklarını söyledi. Ziraat Odası Başkanlığı döneminde uyguladığı projelerle çiftçinin pek çok sorununu çözen Başkan Özel, 200 kişiye istihdam sağlayacak tarımsal üretimde markalaşma projesi ile Bozdoğan'ı kendi değerleri ile kalkındıracaklarını söyledi.

Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel, temel geçim kaynağı tarım olan ilçede kalkınmayı markalaşarak sağlayacaklarını söyledi. Ziraat Odası Başkanlığı döneminde uyguladığı projelerle çiftçinin pek çok sorununu çözen Başkan Özel, 200 kişiye istihdam sağlayacak tarımsal üretimde markalaşma projesi ile Bozdoğan’ı kendi değerleri ile kalkındıracaklarını söyledi.

Aydın’da adaylığı ilk açıklanan isimlerden olan CHP’li Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel, “Aydın’da tarım ve hayvancılığın merkezi konumundaki Bozdoğan’ımız pek çok olumsuzluğa rağmen bıkmadan usanmadan üretiyor. Üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için öncelikle kendi değerlerimizi kıymete dönüştürecek markalaşmayı sağlamamız gerekiyor. Oluşturacağımız ‘Bozdoğan’ markası ile hem ürünlerimiz değer kazanacak hem de 200 kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

“Kiloyla üretip tonla satmak yerine, tonla üretip kiloyla satacağız”

Bugün tarım ve hayvancılıkla emeğini kazanan çiftçinin en büyük sıkıntılarının başında parayı emek verenin değil aracıların kazanmasının geldiğini belirten Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel, “Zeytininden kestanesine, domatesinden biberine kadar toprak mahsullerinin en iyisini Bozdoğan üretiyor. Hayvancılık konusunda da etinden sütüne hatta camız kaymağına kadar üretimde söz sahibiyiz. Ancak bizim kilo kilo ürettiğimiz ürünleri tonlarla alıp, sadece ambalajlayıp marka yapıştırarak satanlar işin çilesini çeken çiftçiden kat kat fazla kazanıyor. Çiftçinin en büyük sorunu haline gelen bu sıkıntıyı çözmek amacıyla Bozdoğan makası oluşturacağız. Projemiz hazır, biz hazırız. Sorunların çözümü için halktan yetki bekliyoruz” dedi.

İHA

Bakmadan Geçme