Akol'dan NGC'ye ziyaret

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hasan Akol, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Akol'dan NGC'ye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli bankacı Hasan Akol, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni (NGC) ziyaret etti. NGC Başkanı Ümit Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Hasan Akol, ilk olarak kendini tanıtırken, milletvekili olması durumunda öncelikli olarak çalışacağı alanları ifade etti.

“SIKINTILARI İYİ BİLİYORUM”

Akol, “1977 yılında Acıpayam’da doğdum. Hayatımın 40 yılı Aydın’da geçti. Anadolu Üniversitesi mezunuyum ve emekli bankacıyım. Mesleğim dolayısıyla esnafın, işçinin, KOBİ’nin ekonomik sıkıntılarını iyi biliyorum” dedi.

PROJELERİNİ SIRALADI

Akol, Nazilli şehir merkezinde yaşanan trafik sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini aktardı. Denizli-İzmir demiryolunun çift hatlı hale getirilmesi gerektiğini, jeotermal enerji alanında yaşanan aksaklıklar ve firmaların denetim eksikliğine bağlı olarak sebep olduğu zararların giderilmesinin önemini belirtti. Aydın’da turizmin 12 aya yayılarak kültür turizminin canlandırılması, tarım ve hayvancılıkta üretimin artırılabilmesi için düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanlarının artırılması için çalışmalar yapacağını dile getirdi. Akol, tarımsal kooperatiflerin canlandırılması, bozuk orman arazilerinin tarıma kazandırılması gerektiğini ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK İÇİN ADAY OLDUM”

Tek adam rejiminin Türkiye’de tüm sektörleri sorunlu hale getirdiğini dile getiren Akol, “Cumhurbaşkanı ‘Ben ekonomistim’ diyor ama şubelerdeki güvenlik görevlileri ekonomiyi ondan daha iyi bilirler. Merkez Bankası’nın 9.50 faiz ile çalıştığı bir yerde özel bankalar yüzde 30’la mevduat topluyor. Bu sistem kamu bankaları için zarara uğratılmaktan başka bir şey değil. Her alanda bilinçsizce hareket ediliyor. Et fiyatları arttıkça hayvan ithalatına izin veriliyor ama üreticiye destek verilmiyor. Deprem yardımları kapsamında kamu bankalarının bağışladığı paralar Sayıştay denetiminden kaçmak için başka bir hesapta değerlendirildi. Vaat edilen para 125 milyardı ama yatırılan para 75 milyar oldu. Daha toplanma aşamasında 50 milyar kaçak var. Dağıtılma aşamasında kim bilir neler olacak? Türkiye’de yalnızca derslerini düşünmesi gereken çocuklar bile siyaset konuşur oldu. Biz çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakabilmek için siyasete girdik” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme