Aydın İMO'dan Nazilli'de deprem semineri

Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Nazilli'de, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yapılarda meydana getirdiği hasarlar ve nedenleri hakkında bilgilendirici seminer düzenledi.

Aydın İMO'dan Nazilli'de deprem semineri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde 50 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken, binlerce vatandaş da yaralandı. Depremde birçok yapı yıkılırken, yıkılmayanlar da büyük hasar aldı. Depremin ardından uzmanlar Aydın'ı işaret ederek uyarılarda bulundu.

Nazilli'de de fay hattının bulunması nedeniyle Aydın İnşaat Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yapılarda meydana getirdiği hasarlar ve nedenleri konulu seminer gerçekleştirdi. Seminerde deprem bölgesinde yapılan incelemeler ve deneyimler anlatıldı. Toplantıda sunumu İnşaat Yüksek Mühendisi Hasan Engin ve ADÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr Selman Sağlam yaptı. Engin ve Sağlam, deprem sonrası sahadan çekilen fotoğraf ve videoları gösterirken, inşaat yapımında dikkat edilmesi gereken hususların altını çizdi.
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde, Mehmet Yüzügüler Tiyatro ve Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere, Başkan Özcan, Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Oymak, NTO 10’uncu Grup Meslek Komite Başkanı Erol Karakuş, Nazilli Müteahhitler Derneği Başkanı Remzi Erdemci, Kent Konseyi Başkanı Gürkan Yenipazarlı, inşaat mühendisleri ve müteahhitler katıldı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLMELİ”

Deprem konulu seminerlere Aydın’ın birçok ilçesinde devam edeceklerini ifade eden Serhat Oymak, “İnşaat Mühendisleri odası tarafından, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlerin yapılarda meydana getirdiği hasarlar ve nedenleri konulu seminer düzenledik. Deprem bölgesinde binalarda oluşan hasarlar ve imalattan kaynaklı hatalar, beton ve demirin uygun yerleşimi, zeminde sıvılaşma olan bölgelerde yapılacak yapılarla ilgili gerekli önlemlerin alınması, zemin güçlendirme metotları gibi birçok örnekleme verebiliriz. Böyle seminerlerimizi Aydın bölgesinde birçok ilçelerde vermeye devam edeceğiz. Amaç daha sağlam ve sağlıklı binalar yapmak ve olası bir deprem sırasında binalar yıkılmadan insanların can güvenliği ile birlikte binalardan rahatlıkla çıkması hedeflenmektedir. Ülkemizde ciddi anlamda mevcut eski yapı stoğumuz vardır. Bu yapıların değerlendirilmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi ve kentsel dönüşüm avantajları kredi imkanlarının da artması ile birçok binanın dönüşüme girmesi olası diye düşünüyoruz. Ülkemiz deprem bölgesindedir ve bununla yaşamaya alışmak zorundayız ve böyle depremlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Aydın inşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak bize belediye kapılarını açan başta sayın Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan olmak üzere katkı ve bilgilendirmelerinden dolayı İnşaat Yüksek Mühendisi Sayın Hasan Engin ve ADÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr Selman Sağlam beye teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme