Çerçioğlu Nazilli'de 150 bin fide dağıttı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarının tarımsal üretimde artırılması ve gelecek nesillere aktarılması için Başkan Çerçioğlu öncülüğünde Nazilli'de 150 bin sebze fidesi dağıttı. Çerçioğlu'nun dağıttığı fidelerden almak için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Çerçioğlu Nazilli'de 150 bin fide dağıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çerçioğlu, ilk olarak fide dağıtımını Nazilli'ye bağlı kırsal Pirlibey Mahallesi'nde, ardından Merkez-Pınarbaşı Mahallesi ve son olarak da İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdi. Nazillili vatandaşlar, fide dağıtımına yoğun ilgi gösterdi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte ata tohumlarından üretilen fideler vatandaşlara dağıtılarak toprakla buluşturuluyor. Başkan Çerçioğlu, Nazilli'de tarımsal üretime katkı sağlaması için 150 bin fideyi halka dağıttı.

TOPLAM 4 MİLYON FİDE DAĞITILACAK

Toplamda bu yıl 4 milyon ata tohumu dağıtılacağını vurgulayan Çerçioğlu,"2014 yılından bugüne kadar ata tohumlarını yetiştiriyoruz. 2014'den bugüne kadar tüm köylerimizi dolaştık. Büyüklerimiz bize güvenerek sandıklarında sakladığı tohumları verdiler. Tohumlarımızın hepsi yerli Aydın'ın tohumları. Biz Büyükşehir’in seralarında bunları yetiştirdik fide haline getirdik. Her yıl vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Benim vatandaşlardan ricam, ektiği domates, biberlerin tohumlarını atmamaları tekrar üretmeleri. Çünkü çok değerli ve kıymetli fidelerimiz. Çocukluğumuzun mis gibi kokan domateslerini özlüyoruz. İşte bu domatesler, bu biberler, bu salatalıklar çocukluğumuzdan kalan o kokuları tekrar Aydın'da yaygınlaştıracak. Çarşıya, pazara çıktığımızda aynı boyda domates, biberlerle aynı fabrikadan çıkmış gibi görüyoruz. Tabi ki de onları tüketmek istemiyoruz, değerli tohumlardan üretilen, fidelerden yetişen meyve, sebzeleri tüketmek istiyoruz. Nazilli'de 150 bin fide dağıttık toplamda 4 milyon fide dağıtacağız. Aydın merkezde her ilçemizde her beldemizde dağıtıyoruz. Özellikle köylere yoğunluk veriyoruz. Şehir merkezimizde, vatandaşlarımız da yoğun olarak saksıda, balkonda dikerek fideleri yetiştiriyorlar" ifadelerini kullandı.
Sebze fidelerinin dağıtımına yoğun ilgi gösteren Nazillili vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz fide dağıtımından memnun olduklarını ifade ederek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

Bakmadan Geçme