CHP'li Yörükoğlu'ndan NGC'ye ziyaret

CHP 28'inci dönem Aydın Milletvekili Aday Adayı Mesut Yörükoğlu, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni (NGC) ziyaret ederek projelerini anlattı.

CHP'li Yörükoğlu'ndan NGC'ye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Mesut Yörükoğlu 14 Mayıs'ta yapılacak Genel Seçimlerde Aydın'dan milletvekili aday adayı oldu. Yörükoğlu, NGC’yi ziyaret ederek projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. NGC Başkanı Ümit Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Mesut Yörükoğlu, kısaca kendini tanıtarak başladı ve neden aday adayı olduğunu belirti. Nazilli Ziraat Odası’nda 21 yıldır meclis üyeliği ve başkanlık yaptığını belirten Yörükoğlu, yılardır da üyesi olduğu CHP’den siyasette olduğunu ifade etti. Yörükoğlu, “Üyesi olduğum partinin üretim politikalarında daha az temsil edildiğini gördüm. CHP’nin örgütlerindeki çoğu kişi tarımla uğraşıyor. TBMM’de CHP’li 150 vekilden sadece 3 tanesi tarımcı. Tarımsal alanda bilgi sahibi insanlara ihtiyaç var” dedi.

ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK PROJELERİNİ ANLATTI

Çiftçiliğinin yanı sıra da maden mühendisliği okuduğunu dile getiren Yörükoğlu “Türkiye’de maden mühendislerinin de mecliste temsil edilmesi gerekiyor. Odaların yapıları değiştirilmeye çalışıyor” dedi. Konuşmasında projelerinden de bahseden Mesut Yörükoğlu, şunları kaydetti: “Bugün gıda fiyatlarının bu kadar yükselmesinde tarıma gerekli değerin verilmemesi yatıyor. Tarımın kesinlikle koruma altına alınması ve desteklenmesi gerekiyor. Bu şekilde dış piyasalarda rekabet edebilir ve iç piyasada gıda fiyatları düşürülebilir. Cumhurbaşkanı adayımızın açıkladığı gibi iktidara geldiğimizde tarımda kullanılan mazot üzerindeki KDV ve ÖTV kaldırılacak. Çiftçiye kırmızı mazot verilecek. Gayri safi milli hasılanın yüzde 1’nin tarımsal destekleme olarak verilecek. Bu uygulamalar çiftçiyi çok rahatlatır.”
 

Bakmadan Geçme