Deneyimsel Tasarım Öğretisinin Amaçları Nelerdir?

Bir insan açıkça söylesin veya söylemesin kendi kişisel dünyasında hayatın bir anlamı olduğunu ve bu anlamı kendisinin bulduğunu düşünür.

Deneyimsel Tasarım Öğretisinin Amaçları Nelerdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir insan açıkça söylesin veya söylemesin kendi kişisel dünyasında hayatın bir anlamı olduğunu ve bu anlamı kendisinin bulduğunu düşünür. Diğer türlüsü hiçbir eylemde bulunmayan nefes almaktan dahi imtina eden insanın doğasına aykırı bir varlık olurdu. Yani hayatımızı anlamlandırmaktan kaçamayız. Mesele hayatımızı nasıl anlamlandırdığımızdır. Deneyimsel tasarım öğretisi, hayatın anlamını kavrama yolculuğumuzda soyut yasaların kişiye izler ve işaretlerle gitmesi gereken yönü gösterdiğini söyler. Ancak günümüzdeki hızlı ve tüketim çılgınlıklarıyla insanı hapseden düzen bu işaretleri görmemizde bize engel teşkil etmektedir. Böylesi bir kaosun içinde gerçekle sahteyi de ayırt edememekteyiz. DTÖ kendileriyle bu mana ve amaç yolculuğuna çıkan kişilere iş alanından ilişkilere kadar birçok farklı alanda eskisinden sağlıklı ve özgün bir hayat sunmayı vadetmektedir.

En Faydalı Kişisel Gelişim

İnsanın hayatındaki en büyük gelişim kendisini bulmasıdır. Kendini bulan insan, amaçlarını bilir ve hayatı boyunca karşısına çıkacak işaretleri iyi değerlendirir. Böylesi bir fayda kişinin her alanda gelişimini ve sağlıklı bir hayat geçirmesini de sağlayacaktır. Bu gelişimi sağlamak ve hayatını değiştirmek isteyen insanların ilk soracağı soru deneyimsel tasarım öğretisi nedir? olmalıdır. DTÖ kurulduğu günden itibaren akademik alanda ve gençler arasında kendine çok çabuk yer edinmiş bir kişisel gelişim yöntemidir. Özellikle üniversitelerden aldığı takdir ve kullanıcılarını memnun eden yöntemleriyle bilimsel bir yöntem olduğunu kamuoyuna tescil ettirmiştir.

Bakmadan Geçme