Deprem bölgesinden gelen öğrenciler, soba üretip memleketlerine gönderiyor

Deprem bölgesi Hatay'dan Aydın'a gelen iki öğrenci, ürettikleri sobalarla memleketlerinde ısınmayı bekleyen hemşehrilerine destek oluyor. Okuldaki öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının da desteği ile kısa zamanda soba imalatını öğrenen öğrenciler, birlikte üretim yapmaya devam ediyor.

Deprem bölgesinden gelen öğrenciler, soba üretip memleketlerine gönderiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yaraları sarmak üzere tek yürek olan Aydın’da deprem bölgesine destek için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz hafta başında deprem bölgesine gönderilmek üzere "Bozdoğan Sobası" üretimi yapmaya başlayan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri bugüne kadar 500'ün üzerinde soba üretti.

“İKİ KARDEŞ, HEPİMİZE ÖRNEK OLDU”

Üretime devam eden öğretmen ve öğrencilere bu hafta başında Hatay'dan gelen 2 misafir öğrenci de katıldı. Her ikisi de metal işleri bölümü öğrencisi olan kardeşler, ürettikleri sobalarla memleketlerinde ısınmayı bekleyen hemşehrilerine destek oluyor. Okuldaki öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının da desteği ile kısa zamanda soba imalatını öğrenen öğrenciler, birlikte üretim yapmaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, şu ifadeleri kullandı: “Deprem bölgesine gönderilmek üzere okulda soba üretimi yapıldığını duyan öğrencilerimizin, deprem bölgesindeki diğer vatandaşlarımızın ısınması için katkı sağlamak adına hemen kollarını sıvadığını duyunca çok gururlandım. Kısa sürede işi öğrenerek oradaki vatandaşlarımız için kendi sıkıntılarını bir kenara bırakıp canla başla çalışan iki kardeşin, hepimize örnek olduğuna inanıyorum. Milletçe tek yürek olarak bu zorlukların da üstesinden hep birlikte geleceğiz inşallah. Hatay'dan gelerek soba üretimine destek veren kardeşler başta olmak üzere, üretimde emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bakmadan Geçme