Depremde hayatını kaybeden Büşra öğretmen sonsuzluğa uğurlandı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depreme yakalanarak hayatını kaybeden öğretmen Büşra Bilginer (22) Sultanhisar'a bağlı Atça Mahallesinde sonsuzluğa uğurlandı.

Depremde hayatını kaybeden Büşra öğretmen sonsuzluğa uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sömestir tatilinden sonra geçtiğimiz Pazar günü memleketi Sultanhisar’dan görev yeri olan Gaziantep’in İslahiye ilçesine geri dönen Atçalı İngilizce Öğretmeni Büşra Aydıner, yaşanan feci depremde göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. Ailesi tarafından gece 00.00’da memleketi Atça Mahallesine getirilen Büşra Öğretmen için öğle namazına müteakip cenaze töreni gerçekleştirildi. Hüzünlü cenaze töreninde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Sultanhisar Kaymakamı Bahadır Güneş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, AK Parti Sultanhisar İlçe Başkanı Yüksel Yılmazoğlu, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Müdür Yardımcısı Mehmet Atay, Sultanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner, ilçe protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş acılı aileyi yalnız bırakmadı. Acılı baba Aydın Bilginer ve anne Gönül Bilginer taziyeleri Atça Cumhuriyet Meydanında ve mezarlıkta kabul etti.
Atça Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda öğle namazına müteakiben düzenlenen cenaze namazında Büşra Öğretmen için helallik alındı. Cenaze namazının ardından Büşra Öğretmenin cenazesi gözyaşları içinde omuzlara alınarak Çomaklı Mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Depremde hayatını kaybeden Büşra öğretmen sonsuzluğa uğurlandı

NE OLMUŞTU?

2019 yılında Akdeniz Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olarak 2020 yılında Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki 13 Kasım İlkokulu’nda İngilizce Öğretmeni olarak atanıp görevine başlayan Büşra öğretmenden haber alamayan ailesi sosyal medyadan paylaşım yaparak destek istedi. Pazartesi sabahından bu yana korkulu bekleyiş ise bu sabaha karşı saat 02.30 sıralarında yerini acıya bıraktı. Büşra Öğretmen, İslahiye ilçesi Atatürk Mahallesi 141 sokak üzerinde bulunan Serap Apartmanı’nda uykudayken depreme yakalanarak çöken binanın enkazı altında kaldı. Büşra öğretmenin cansız bedenine ulaşılmasının ardından acı haber memleketi Atça’ya da ulaştı. Baba Aydın Bilginer acı haberin ardından tek evlatları olan Büşra kızları için Gaziantep’e gitti.

Bakmadan Geçme