Nazilli'den Kızılay yardımları bölgeye ulaştı

Nazilli'de Kızılay gönüllüleri ve vatandaşların tek yürek olması sonucu toplanan gıda, kıyafet ve kan bağışları deprem bölgesine ulaştı.

Nazilli'den Kızılay yardımları bölgeye ulaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın merkez Türk Kızılay koordinasyonunda 30’dan fazla tır ve destek ekipleri ile birlikte ikram aracı da bölgeye ulaştı ve vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın koordinesinde yürütülen çalışmalarda tüm kamu kurum ve kuruluşları, odalar, borsalar, STK’lar depremin yaşandığı günün hemen devamında yardımlar toplanmaya başlandı. Soğuk havaya rağmen gönüllüler neredeyse 24 saat boyunca yardımları paketleyip tırlara yükleyerek dualarla deprem bölgelerine uğurladı. Kızılay standına gelen çok sayıda çocuk ise kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını depremzedeler için bağışladı. Duygu dolu anlar yaşatan minik yürekler kocaman sevgileri ile büyüklerinin yanında yer aldı.

“YARALARI HEP BERABER SARACAĞIZ”

Deprem bölgesine gitmek üzere acil ihtiyaçları yükledikleri kamyonetle yola çıkan Türk Kızılay Aydın Merkez Başkanı Sefa Açık, günün birlik ve kenetlenme günü olduğunu dile getirerek, “Yaralılarımıza şifa, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bizler Türk Kızılay Aydın İl Merkezi olarak afet anından itibaren bölgeye ilk olarak mobil aş evlerimizin intikallerini sağladık. Depremin ikinci gününde merkez olarak tırlarımızı bölgeye ulaştırmaya başladık. Şimdiye kadar 38 ilden tırlar bölgeye intikal ediyor. Bu şekilde ilk dakikadan itibaren gönüllülerimiz çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gerek ayni yardım gerekse maddi yardım sağlayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Gün birlik ve kenetlenme günü. Bizler Türk Kızılay’ı olarak kan çalışmaları olarak da sahada çalışıyoruz. Kana çok önem veriyoruz. Depremin ilk saatinden beri vatandaşlarımız kan alım merkezlerimizde uzun kuyruklar oluşturdu. Kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Rabbimizden niyazımız, enkazın kaldırılması, tüm milletimizin yek vücut bir şekilde birlik içinde olmasıdır. Bizler de Hatay’a doğru yola çıkıyoruz. Oradaki arkadaşlarımıza destek olacağız. Dualarınızı bekliyoruz. Bu yükü ve yaraları beraber saracağız. Bu enkazı beraber kaldıracağız. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme