Elastin Kolajen Nedir?      

Elastin yapısı gereği bağ dokuları, organlar üzerinde esneklik sağlayarak kolajen proteinine destek vermektedir.

Elastin Kolajen Nedir?      
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elastin yapısı gereği bağ dokuları, organlar üzerinde esneklik sağlayarak kolajen proteinine destek vermektedir. Birçok kişi elastin nedir merak ederken Kolajenin en etkili yardımcısı demek de mümkün olabilir. Elastin kolajen içerisinde bulunan esneklik veren kolajeni destekleyen partiküllere sahip maddedir.

Kolajen deri, kemik, eklem, diş, kas gibi daha birçok bağ dokularında bulunan proteinken elastin ise deri, damar, cilt, gibi iç organlarda bulunur. Elastin’ in buradaki görevi bu bağ dokuları ve iç organları birbirine bağlayıcı elastik bir yapıda olmasıdır. Elastin kolajen bu bağlamda ayrılamazlar, kolejen tek başına kullanıldığında ciltte sert ve esnek olmayan bir doku verir.

Elastin Kolajen Ne İşe Yarar?

Yaş ilerledikçe ortaya çıkan cilt dokusu üzerindeki yaşlanma belirtileri kolajen ve elastin azalmasından kaynaklanmaktadır. Sadece yaşa bağlı olarak değil, sigara kullanımı, yorgunluk, uykusuzluk gibi kalitesiz yaşam tarzları ve olumsuz çevre faktörleri gibi birçok neden kolajen ve elastin azalmasına neden olarak cilt yüzeyinde doku bozulmalarına neden olur.

Bu sebepten elastin kolajen kolajenden bağımsız değildir, ikisi de birbirini bütünler cilt yüzeyinde kolajen sertlik ve gerilme yaparken elastin ise esneklik vererek bu dengeyi sağlar. Kolajen elastin takviyesi ile beraber cildin daha genç, pürüzsüz ve canlı görünümünü tekrar kazandırmakta yardımcı olur. Colastin collagen marka ürünler bu tanımların bütünleyicisi olarak colastin collagen patentli ürünlerin güvenli olarak kullanılmasında etkilidir.

 

Bakmadan Geçme