Klima Bakımında Profesyonel Destek Alın

Yaşam alanlarının vazgeçilmez iklimlendirme cihazlarından olan klimalar ortamın havasını istediğiniz gibi şekillendirmenize olanak sağlar.

Klima Bakımında Profesyonel Destek Alın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşam alanlarının vazgeçilmez iklimlendirme cihazlarından olan klimalar ortamın havasını istediğiniz gibi şekillendirmenize olanak sağlar. Hem ısıtma olsun hem de soğutma için kullanılabilen klimaların daha etkin ve verimli bir şekilde performans göstermesi için düzenli olarak bakımının yapılması gerekir.

Klima bakımı yaptırırken alanında uzman profesyonel yetkili servislerden destek almanız önemlidir. Klima bakımı klimanın hem genel kontrolünün hem de temizliğinin yapılmasına dayalı olan işlemlerdir. Klima bakımı işlemi demek sadece belli yerlerin temizlenmesi anlamına gelmez. Klima bakımında temizliğin beraberinde cihazın mevcut arızaları ve ileriki zamanlarda oluşturacağı arıza durumları fark edilir.

Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

Klimaların etkinliği uzun ömürlü bir şekilde çalışabilmesi için klima bakımının periyodik olarak yapılması son derece önemli olan husustur. Klima servisi yetkili servis tarafından gerçekleştirilir. Klima bakımı işlemlerinde ilk olarak cihazın dış tarafı temizlenir ve sonrasında cihazın ısı değiştirilecek yani serpantin temizliği yapılır.

Daha sonrasında soğutucu akışkan kaçak kontrolü yapılır ve cihazın iç tarafı temizlenir. Elektronik kart bağlantı soketleri başta olmak üzere ünitede yer alan elektriksel iletişim hattı bağlantı noktalarının genel kontrolü yapılır. Elektriksel devrelerin tamamı çalışır durumdayken akım kontrollerine de bakılır. Daha sonrasında hareketli olan tüm parçaların mekanik bağlantıları nette servis tarafından kontrol edilir.

Klima Bakımı Yapılmaz İse Neler Olur?

Klima bakımı yaptırılmadığı zaman klimadan sağlıklı bir şekilde performans alamazsınız. Ayrıca devamlı klima sorunları ile karşılaşır ve cihazdan istediğiniz gibi yararlanamazsınız. Klima bakımı yaptırmamak klima ömrünün kısalmasına sebep olur. Senenin pek çok döneminde yazın sıcaktan kışın soğuktan en az derecede etkilenebilmek için kullanılan klimaların yılda en az 2 defa bakımının yaptırılması tavsiye edilir. Sağlık açısından klimanın düzenli bir şekilde bakımı çok önemlidir. Düzenli bir şekilde bakımı yapılmış olanın klimaların kullanım ömrünün 5 ile 10 sene arasında artış gösterdiği yapılan araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır.

Klima Bakımı Kimler Tarafından Yapılmalıdır?

Klima bakımı profesyonel olarak yapılmadığı zaman klima için büyük problemler demektir. Klimaların bakımı profesyonel ve işinde deneyimli klima servisi tarafından yapılması ek olarak ekiplerin gerekli olan ekipmanlara sahip olması gerekir. Klimaların bakımı ve onarım gerekli şekilde yapılmadığında cihaz bozulmaya başlar. Bunun sonucunda da cihazda ısıtma ve soğutma gibi işlevlerin düzenli bir şekilde olmadığı fark edilir.

Klima arızalarının önüne geçmek ve daha etkin yüksek performansı anlamak için klima montaj servisi tarafından bakım yaptırmak günümüzde olmazsa olmazlardandır. Unutulmaması gerekir ki klima arızalarının önüne geçilmesinin tek yolu düzenli olarak klima bakımı yaptırmak ve en önemlisi de bu bakımı alanında uzman profesyonel ekiplerden destek alarak yapılması gerekir.

Daha temiz ve solunabilir bir havada yaşam sürmek ve rahat bir uyku düzeni istiyorsanız klima bakımını önemsemelisiniz. Periyodik olarak klima bakım ve onarımını nette servis firmasına yaptırdığınızda klimanızın ömrü artacaktır.

Bakmadan Geçme