İnce, Erdoğan ve Millet İttifakı'na yüklendi

Memleket Partisi Kurucu Başkanı ve 13'üncü Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Nazilli'de partililerine ve halka seslendi. Nazilli'den Millet İttifakı'na yüklenen İnce, 'Dört Cumhurbaşkanı yardımcısı, 8 bakanlık, 77 milletvekili yağma hasanın böreği. Buradan başarı çıkmaz. Türkiye'ye 3. seçenek sunuyoruz biz' dedi.

İnce, Erdoğan ve Millet İttifakı'na yüklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala siyasette yarış hızlandı, çalışmalar genel başkanlar düzeyinde devam ederek aralıksız gerçekleştiriliyor. Son olarak Memleket Partisi 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı ve partinin kurucu lideri Muharrem İnce, Nazilli’ye gelerek vatandaşlara seslendi. İstasyon Meydanında seçim otobüsü coşkuyla karşılanan İnce, burada otobüsten inerek Uzun Çarşı’dan Belediye Meydanına kadar sloganlar eşliğinde konuşma yapacağı Belediye Meydanına kadar yürüdü. Muharrem İnce yürüyüşü sırasında esnafları ve vatandaşları selamlarken, partililerin fotoğraf çekilme isteğini kırmayarak yürüyüş sırasında sevenleriyle fotoğraf çekildi. Nazilli ziyaretinde Muharrem İnce’ye Memleket Partisi Aydın 1’inci sıra adayı Cavit Yenipazarlı, Memleket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ali Çetinkaya ve partililer eşlik etti.

“ERDOĞAN GENÇLERİN ÜMİDİNİ TÜKETTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 yıldır gençlerin yaşama sevincini elinden aldığını dile getiren Muharrem İnce, “Gençlerin ümidini tüketti. Gençler yurt dışına gitmek istiyor. Bende gençlere diyorum ki bu ülkeden gitmeyin. Yüzünüz gülsün, yüzünüz huzur bulsun. Dans edin eğlenin. Hiç önemli değil. Bunlara kulak asmayın. Hep birlikte dans edin, hiç kimseyi dinlemeyin. Birisi çıkar dindar ve kindar nesil yetiştireceğim der, biri dansla müzikle olmaz der, bunlar genç genç” dedi.

İNCE MEMLEKET PARTİSİ’NİN ÖNEMİNİ ANLATTI

İnce; "HDP olacak o mecliste, AKP içindeki Cumhuriyetle sıkıntılı milletvekilleri olacak, bir tane daha var şimdi eski partimdeki, CHP’deki 77 milletvekili, Gelecekli, Saadetli, Devalı. Sadullah Ergin, 2010’da yargıyı FETÖ’ye teslim eden Adalet Bakanı. CHP’nin Grup Başkanvekili Muharrem İnce’yken, Silivri önünde miting yaparken, onlar benim tutuklanmamı istiyorlardı. Kim ne anlatıyor! O zindanlarda Muharrem İnce mücadele ederken, İdris Naim Şahin İçişleri Bakanıydı, şimdi İYİ Parti’nin milletvekili adayı. Atatürkçü’ymüşsünüz, he öylemi? İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyor, Atatürkçü olan biziz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA NAZİLLİ’DEN ÇEKİLME CEVABI

Muharrem İnce, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı çekilme çağrısına da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun elinde bulundurduğu iki ittifak, 17 parti, 11 büyükşehir belediyesi, 7 cumhurbaşkanı yardımcısı, trilyonlarca lira hazine yardımı, gazeteler ve televizyonlara rağmen 21 yıllık iktidarı yıkamadığına dikkat çeken İnce, “21 yıllık bu iktidar üflesen düşecek. Ama AK Parti hâlâ birinci parti oluyor. Sen böyle bir durumda yüzde 75’le seçim alman lazım. Ama diyorsun ki Muharrem İnce çekil. Elinde bu kadar imkânla yenemiyorsan ben mi sana engel oluyorum? Sen doğu aday seçmemişsen bana ne ya? Kılıçdaroğlu’na Nazilli’den sesleniyorum. ‘Yüzde 60’la kazanıyorum’ diyor. O zaman bana hiç ihtiyacın yok. Bir de ‘Muharrem İnce çekil’ diyorlar. Muharrem İnce’nin oy aldığı kesim gençler. Sandık başına gitmeyenler. AK Partililerin çocukları. Memleket Partililer benim müridim değil ki, ben çekilince Kılıçdaroğlu’na oy vermeye mi gidecekler? Sen çekil, o çekilsin Erdoğan da çekilsin o zaman daha kolay kazanır. Böyle siyaset mi olur? Meclise Memleket gerekli ” dedi.

“ÜFLESEN UÇACAK BİR İKTİDAR VAR”

Memleketi batıran bir Erdoğan olduğunu ifade eden İnce, “Vatandaş zor durumda. Kiralar uçmuş, milletin ev alamama sorunu var. Her şeyin fiyatı uçmuş. Üflesen uçacak bir iktidar var. Ama baktığından hala birinci parti olarak görülen Erdoğan var. AKP hala birinci parti. Senin bu durumda yüzde 75’le seçim alman lazım. Ama sen İnce çekil diyorsun. Elinde bu kadar imkanla yenemiyorsam. Ben mi sana engel oluyorum. Sen doğru aday seçmediysen benim mi suçum?”

FETÖ’ÜLER İFTİRA EDİYOR

FETÖ’cülerin kendisine iftira attığını dile getiren Muharrem İnce, “Bu yalanları CHP’liler yayıyor. Bir gün kalkıyorum 5 milyon dolarlık bir dekont Memleket Partisine bağış yapılmış. Bunu kim yapıyor FETÖ’cüler yapıyor ama kim yayıyor? Benim eski arkadaşlarım yani CHP’liler yayıyor. Bu FETÖ sahte belgelerle, CD’lerle kozmik odaya girdi. Bir siyasi partiye 223 bin liradan fazla yardım yapamaz. Ayıptır, utanın bu yaptıklarınızdan. Ben sizin 2018’de cumhurbaşkanı adayınız değil miydim? Siz bu arkadaşınıza iftira atan, FETÖ’nün sahte kasetlerini ve dekontlarını yayınlamaya utanmıyor musunuz? Ahlak, edep de mi bitti? Alayı gelse diz çökmem” dedi.

“TÜRKİYE’YE 3’ÜNCÜ SEÇENEK SUNNUYORUZ”

Bu işin böyle yürümeyeceğini ifade eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Bir cumhurbaşkanı, yedi cumhurbaşkanı yardımcısı, her partiye ikişer bakanlık. Bu iş böyle yürümez. Orada dört parti var dördünün toplamı bir etmiyor. Dört Cumhurbaşkanı yardımcısı, 8 bakanlık, 77 milletvekili yağma hasanın böreği. Buradan başarı çıkmaz. Türkiye’ye 3. seçenek sunuyoruz biz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme