İYİ Parti'de en yüksek oyu Yelkovan aldı

İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı tarafından yapılan ön seçimde Nazillili aday adaylarından hiçbiri ilk 8'e giremedi. En yüksek oyu ise Nazillili aday adayı Gonca Yelkovan aldı.

İYİ Parti'de en yüksek oyu Yelkovan aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı tarafından yapılan, toplamda 34 adayın yarıştığı ön seçimde Nazillili aday adaylarından hiç kimse ilk 8'e giremedi. Nazilli’de önseçime katılım oranı yüzde 40’larda kaldı. Nazillili aday adayları Mehmet Reşat Taşdemir, Gonca Yelkovan, Mesut Öztunç, Mehmet Onursal, Hasan Akol, Cihat Öztürk ve Recep Sakarya seçim sonucunda hayal kırıklığına uğrattı.

YELKOVAN 10. SIRADA YER ALDI

Yapılan ön seçimde, Nazilli aday adaylarından yalnızca Gonca Yelkovan 892 oyla il bazında 10. sırada yerini aldı. Nazillili aday adayı Cihat Öztürk ise 11. sıraya yerleşti. İl bazında, 1813 oy alan Aydın Kurucu İl Teşkilat Başkanı Ahmet Ertürk birinci oldu. Ardından, 1622 oyla Semra Yücel ikinci, 1621 oyla Erhan Algan üçüncü, 1607 oyla Tuğçe Canpolat Yılmaz dördüncü oldu. Beşinciliği 1373 oyla mevcut milletvekili Aydın Adnan Sezgin, altıncılığı 1251 oyla Fevzi Köse, yedinciliği 1116 oyla Cemal Sarı, sekizinciliği 1034 oyla Pınar Öncer elde etti.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN AÇIKLAMA YAPTILAR

Önseçim sonuçlarının açıklandıktan sonra aday adayları sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. Nazilli'de en çok oyu alarak 1. sıraya yerleşen Gonca Yelkovan, “Ön seçimde bana destek olan listede 1. Sırada olmamı sağlayan İYİ Parti Nazilli ailesine çok teşekkür ediyorum. Sevginize layık olabilmek dileğiyle” şeklinde paylaşımda bulundu.

İl bazında, 11. sıraya yerleşen aday adayı Cihat Öztürk ise “Memleketim Bozdoğan’da kullanılan 234 oyun 127’sini, Nazilli’de ise kullanılan 464 oyun 206’sını almak benim için teselli oldu. Merak edenler için açıklayayım. Mızıkçılık yapmayacağım. Sandığa girip de sonuç beğenmemezlik yok. Siyasete partimde devam edeceğim. İhanet ve alçaklık yok. Sıralamada bulunan arkadaşlarıma üstün başarılar diliyorum” ifadelerini paylaştı.

Nazilli'den ön seçime katılan aday adayı Mesut Öztunç ise “Yıllardır hayalini kurduğum, Aydın’ımıza ve Türk Milletine hizmet etme şuuru ile çıkmış olduğum bu yolda, 10 gün gibi kısa bir zamanda yaptığımız çalışmalarda desteğini esirgemeyen Nazilli İYİ Parti İlçe Teşkilatı ve üyelerine, 16 İlçe teşkilatımıza ve İYİ Parti İl Başkanlığımıza gönülden teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve bütün teşkilatlarımızla beraber mücadeleye devam edeceğiz” mesajını paylaştı.

"KONTENJAN ADAY OLMAYACAK"

Önseçim sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural “Üye bazlı bir seçim olduğu için böyle bir sonuç çıktığını düşünüyorum. Partimizin Aydın’ın batısında ve merkez ilçede daha çok üyesi var. İlk 10’a giren isimler genel merkezde mülakata girecekler. Milletvekili aday listesinin ön seçim sonucuna göre hazırlanacağını düşünüyorum. Kontenjan aday da olmayacak” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme