İYİ Partili adaylardan NGC'ye ziyaret

İYİ Parti Aydın milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Bu çerçevede İYİ Parti Aydın 1'nci Sıra Milletvekili Adayı Ömer Karakaş ile 4'üncü Sıra Milletvekili Adayı Erhan Algan, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni (NGC) ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İYİ Partili adaylardan NGC'ye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karakaş, bu seçimde İYİ Parti olarak sürpriz yapacaklarını ve Aydın ilinde 1. parti olacaklarını vurguladı. Nazilli'nin kendisi için önemli olduğunu ve Nazilli'yle özel ilgileneceğini vurgulayan Karakaş, geçtiğimiz günlerde çıkan basın yasasıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

HEDEF BİRİNCİ PARTİ OLMAK

Genel seçimlerde Nazilli'de birinci olacaklarını ve Türkiye genelinde de 1. parti olmayı hedeflediklerini ifade eden Ömer Karakaş, "Nazilli bizim için çok önemli, partimiz açısından çok önemli 2019 yerel seçimlerinde burada iktidar olmuştuk. Genel seçimlerinde Nazilli'de birinci olacağız. Türkiye genelinde de 1. parti olmayı hedefliyoruz. Gönül isterdi ki Nazilli'de yaşayan bir arkadaşımız da sıralamada iyi bir konumda olsun. Ancak sonuç itibariyle bu bir siyaset. Nazilli'yle özel olarak ilgilenip, sık sık ziyaret edeceğim. Nazilli benim için çok özel. Nazilli'deki benim hassasiyetim benim arkadaşlarım gece gündüz çalışarak çok zor şartlarda burada bir belediye aldılar, yerel iktidarı yakaladılar. Bu arkadaşlarımız bu emeğine yapılan eleştiriler ve arkadaşımızın parti değiştirmesi bizi üzdü. Bu arkadaşlarımızın emeğinin hakkını verecek bir yapı oluşturmak istiyoruz. Bu bakımdan Nazilli benim için önemli" dedi.

"NAZİLLİ'NİN YANINDA OLDUK"

Bozdoğan doğumlu olduğunu ancak ailesinin yıllardır Nazilli'de yaşadığını belirten Algan ise, "Uzun yıllar meslek gereği dışarıda olduk. Tüm ilçelerle birebir sıcak ilişkimiz oldu. Başkanla kuruluşundan beri birlikte olduk, bu partiyi kurduk. Her türlü faaliyetinde Nazilli'nin yanında olduk. Doğunun tamamını kucaklayabilecek noktada vekilimiz ile birlikte hareket edeceğiz. Nazilli, üvey evlat değildir, bunu size hissettireceğiz. Hem seçim döneminde hem de meclise gittiğimizde Nazilli'yi tüm gücümüzle sonuna kadar temsil edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Gerekeni yapmamız gereken bir olay var, şimdilik birileri 9 ay daha otursun. Nasıl çıkarttıysak indirmesini de bileceğiz. Hep birlikte mücadelemizi yapacağız" şeklinde konuştu.

BASIN YASASINI ELEŞTİRDİ

Geçtiğimiz günlerde çıkan basın yasasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Ömer Karakaş, "Biz bunun için muhalefet yapmıştık zaten. Bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Biz şuana kadar yapılan tüm yanlışları düzeltmek için geliyoruz. Bunun yanlış olduğunu düşünmezsek zaten mecliste bu yasaya muhalefet etmezdik. Bu ve bunun gibi ne kadar yanlış varsa hepsini düzeltmek için geliyoruz. En başta ülkedeki bu ucube sistemi, tek adam rejimini değiştirip tekrar ülkeye demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü getireceğiz. Herkes korkuyor. Basın mensupları yazmaya korkuyor. Bu korku düzeninin son bulması gerek. Devlet bir yapıdır, omurgadır bakidir. Hükümetler gelip geçicidir. Ancak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber artık devlet, omurga ve yapı diye bir şey kalmadı. Biz tekrar kuvvetler ayrılığının oluştuğu, yasama, yürütme ve yargının bir birinden bağımsız olarak hareket ettiği, hukuk düzenini, ülkeyi normalleştiren huzura kavuşturan, insanların özgürce yaşadığı bir ülkeyi tesis etmek istiyoruz. Çünkü bu sistemde, gençlerimiz umutsuz. Geleceğe dair hiçbir umudumuz kalmamış. İyi yetişmiş beyinlerimiz yurtdışına çıkmak için fırsat kolluyor. Diğer taraftan 3. dünya ülkeleri tarafından mülteciler geliyor. Ülkede demografik bir dönüşüm yaşanıyor. Biz yalnızca basın yasasını değil, ülkede Devletin çıkan o bütün çivilerini tekrar yerine çakmak için sistemi yeniden kuracağız. Tekelleşmiş bir basın istemiyoruz, özgür basın istiyoruz. Korkutulmuş, tekelleşmiş bir basın kimseye fayda getirmez. Basın, özgürce vatandaşa tüm yaşanılanları duyurması lazım" diye konuştu.

"2018 YILINDAKİ OY ORANINI BAZ ALMIYORUZ"

2018 seçimlerindeki oy oranını baz almadıklarını belirten Karakaş, "2018'de İYİ Parti yeni kurulmuş, Türkiye'de OHAL var, partimizin seçime girip girmeme tartışmaları var. Partiyi kurduktan 6 ay sonra seçim olmuş. Buna rağmen böyle bir başarı elde etmişiz. Bu seçim Türkiye'nin siyasetinin yeniden şekilleneceği bir seçim olacak. Türkiye'nin yeniden şekilleneceği seçimlerde kamuoyu araştırmaları hep yanılmıştır. Bu seçimde de bu olacak. Bu seçimin sürprizini İYİ Parti yapacak. Bize göre sürpriz değil. Ancak bazı kamuoyu şirketlerinin araştırmalarına göre sürprizi İYİ Parti yapacak. Bu parti 1. parti olacak. Çünkü Türkiye'de gerçekten baktığınız zaman, vatanıyla, milletiyle, bayrağıyla, Cumhuriyetle ve Atatürk ile yani bölücü olmayan her kesimi kucaklayan, temsil eden tek siyasi parti İYİ Parti. Herkesin şuan da oy vermiş olduğu ikinci partisi de İYİ Parti. Aydın'da da çok farklı bir oy oranına sahip olacağız" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme