Kural'dan zehir zemberek açıklama

İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, 17 katlı binanın 14 katının SGK'ya meclis kararıyla devredilmesinin ardından, 'İl olacağız algısı yapan zihniyet Nazilli'mizin simgesini satmıştır. Tıpkı 45 bin 50 oyu sattığı gibi' dedi.

Kural'dan zehir zemberek açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Belediye Meclisi’nde Cumhur ve Millet İttifak üyelerinin tartışmaları içinde oy çokluğuyla belediyeye ait 17 katlı binanın 125 milyon liralık prim borcu karşılığında SGK’ya devri kabul edildi. Belediye Meclisi’nin mart ayı ikinci toplantısını İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın da aralarında bulunduğu siyasi parti ilçe başkanları da takip etti. Oylamada İYİ Partili üye Mehmet Bingül ve bağımsız üye Bülent Burmaoğlu da Cumhur İttifakı’yla aynı yönde oy kullandı. Toplantı bitiminde İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural ve MHP İlçe Başkanı Hasan Eren arasına gerilim yaşandı. Salondan çıkarken “Hayırlı olsun” diyen Kural’a Hasan Eren çok sert tepki gösterdi.

“OYLARI DA SATMIŞTI, GEREKEN CEVAP SANDIKTA”

İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, toplantının ardından yazılı basın açıklaması yayımladı. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yüklenen Başkan Kural “İl olacağız algısı yapan zihniyet, Nazilli’mizin simgesini satmıştır. Tıpkı 2019 yerel seçim oylarını sattığı gibi” sözleriyle İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Özcan’ı sert sözlerle eleştirdi. Kural 17 katlı binanın SGK’ya devrine ilişkin “Bu bir devir işlemi değildir. Nazilli halkının mülkü olan ve Nazilli’mizin simgesi haline gelen 17 katlı yapının Shakespeare'in tiyatro oyunlarına rahmet okutacak şekilde satılmasıdır. Aslında bu karar, Belediye Başkanı Engin Bey'in kendisine teveccüh edilen oylara ihanetinin gerekçesi haline getirdiği 'Nazilli Belediyesi borçlarını ödeyemez hale geldiği için AKP'ye geçtim' şeklindeki gerekçesini çürütmüştür. Zira, kendisinin İYİ Parti'den istifa etmeden önce belediye meclisi oy çoğunluğu Millet İttifakı'nda idi. Esasen burada, bir zihniyetin değişimini görmekteyiz. Nazilli il olacak şeklinde hemşehrilerimizin umutlarıyla oynayıp algı oluşturan bu zihniyet, bırakınız ilçemize yatırım yapmayı, halihazırda Nazilli’mizin simgesi olan 17 katlı binayı satmasıyla tarihin ibret dolu sayfalarına ismini yazdırmıştır. 2019 yerel seçimleri sonucunda alınan 45 bin 50 oyu satan birisinin Nazilli'nin mülklerini satmasını İYİ Parti olarak yadırgamasak da Nazilli halkı bu kararı unutmayacak, gereken cevabı sandıkta en güzel şekilde verecektir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme