Mesut Yörükoğlu, CHP'den aday adayı

Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu basın açıklamasıyla duyurdu. Yörükoğlu açıklamasında, neden aday olduğunu, bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları ve mücadelelerini anlattı.

Mesut Yörükoğlu, CHP'den aday adayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli’de çocukluk yıllarından bu yana tarım ve çiftçilikle uğraşan Mesut Yörükoğlu, CHP Nazilli İlçe Teşkilatı Binasında aday adaylığını açıkladı. Uzun yıllardır Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanlığını da yürüten Mesut Yörükoğlu’nun CHP Nazilli İlçe Teşkilat binasında düzenlediği basın toplantısına, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aktaş, CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Semra Uysal, çok sayıda partili, İYİ Partili Gonca ve Soner Yelkovan ile basın mensupları katıldı.

“TARIMIN SORUNLARINI BİLİYORUM”

Kendini tanıtarak adaylık açıklamasına başlayan Mesut Yörükoğlu, ardından tarımdaki mücadelelerini anlattı. Tarımda mücadelelerine ara vermeden devam ettiğini ifade eden milletvekili aday adayı Yörükoğlu, "O süreçte tarımın çok önemli olduğunu tarımdaki sorunların çok fazla olduğunu bilerek, o konularda çözüme ulaşabilmek adına mücadele etmeye çalıştım. Girişimlerimle bir kamuoyu yaratarak bu sorunların çözümünde bir katkı sağlamaya çalıştım. Geldiğimiz bu sürecin sonunda yereldeki mücadelemi genele yansımasını ve eksik olan tarımsal yapılanmanın partimiz içinde daha aktif rol olabilmek için aday adayı oldum” dedi.

MESUT YÖRÜKOĞLU KİMDİR?

Nazilli doğumlu Yörükoğlu çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu. Nazilli Lisesi mezunu olan aday adayı Yörükoğlu, Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü siyasi nedenlerle yarım bıraktı. Maden Fakültesinden 1983 yılında mezun olan Yörükoğlu, aynı yıllarda Mihalıççık Kavak Krom İşletmesi’nde Maden Mühendisi olarak çalıştı. Malazgirt/Muş’ta yedek subay olarak yaptığı askerliğini tamamlamasının ardından Nazilli’ye döndü. 1986 yılında çiftçiliğe başlayan Yörükoğlu, Sosyal Demokrat Halkçı Parti’ye (SHP) kayıt olarak, yerel seçimlerde belediye meclis üyesi aday adayı oldu. SHP Nazilli İlçe Kongresinde seçilerek, ilçe sekteri olarak 3 sene yöneticilik görevi yapan Yörükoğlu, Tariş’te, Ziraat Odası ve derneklerde seçimlere girerek toplumsal mücadelelere katkı sağladı. Yerel seçimlerde DSP’den Meclis üyesi seçilerek, 5 yıl Aydın İl Genel Meclisi üyeliği yapan Yörükoğlu, Hizmet süresi boyunca İl Meclis Başkan Vekilliği, tarım komisyonu başkanlığı ile plan bütçe komisyon başkanlığı görevlerinde bulundu. 2000’li yıllarda Nazilli ve Çevresi Çiftçiler Derneği Başkanlığı yaptı. 2014 yılında, üyesi olduğu CHP’den yapılan yerel seçimlerde kontenjan Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Adayı olan Yörükoğlu, farklı dönemlerde Nazilli Kent Konseyi Üyeliği ve Tarım Komisyonu Başkanlığı yaptı. Nazilli Genç İş İnsanları Derneği üyeliği bulunan Yörükoğlu, 1999 yılından itibaren Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanlığı görevini yürütmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme