Nazilli'de Altıntaşlılar iftar geleneği bozmadı

Nazilli'ye bağlı Altıntaş Mahallesinde bulunan esnaf ve vatandaşlar bu senede geleneği bozmayarak geleneksel 4'ncü iftar yemeklerini düzenlediler. Oruçlar okunan ezanın ardından dularla hep birlikte birlikte açıldı.

Nazilli'de Altıntaşlılar iftar geleneği bozmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Altıntaş Mahallesinde ‘Kuaförler Sokağı’ olarak da bilinen sokakta yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla imece usulü iftar yemeği gerçekleştirildi. Sokakta esnaf ve ev sahibi vatandaşların 2017 yılında başlattıkları ancak pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları iftar geleneği bu yıl da gerçekleştirildi. İmece usulü yapılan iftarda yemek servislerini yine mahalle sakinleri yaptı.

“SÜREKLİ ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ”

İftarlarının her sene artarak devam ettiğini dile getiren mahalle esnaflarından Terziler Odası Başkanı Murat Şanlı: “Nazilli Altıntaş Mahallesi esnafları olarak birlik ve beraberliğimizi bu günde de göstermek ve insanlara faydalı olabilmek amacıyla aramızda yardım toplayarak iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. Allah herkesin hayrını kabul etsin. İnşallah bundan sonra da bu etkinliğimizi sürekli halde artırarak devam edeceğiz. Osmanlı geleneğimiz olan Ahilik Kültürünü de yaşatmak ve bizden sonrakilere de örnek olmak istiyoruz” dedi.
 

Bakmadan Geçme