Nazilli'de balık tezgahları yoğun ilgi görüyor

15 Nisan'da gırgır, trol ve çevirme ağlarıyla avlanma yasağının ardından küçük kayık ve olta balıkçılığı sayesinde Nazilli'de tezgahlar boş kalmadı.

Nazilli'de balık tezgahları yoğun ilgi görüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balık avı yasağı, balık üremesinin zarar görmemesi ve devamlılığının sağlanması için belirli periyotlarla sağlanıyor. Dolayısıyla 15 Nisan'da uluslararası sularda gırgır, trol ve çevirme ağlarıyla avlanma yasağı başladı. Av yasağının başlamasıyla balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlarda da artış yaşandı. Ancak 12 metreye kadar ağlar ile denizlerde avlanmanın devam etmesinden dolayı Nazilli tezgahları boş kalmadı.

"12 AY BALIK SATIŞLARI DEVAM EDİYOR"

Sadece sanayi tipi avcılık, gırgır, trol ve çevirme ağlarıyla avlanmaya yasak geldiğini, küçük kayıklarla avlanmanın devam ettiğini belirten Nazilli balıkçı esnafı İlhami Erdem,"Et 300-350 Lira olmuş. Balık ise 70 Lira. Aradaki fark keskin. Hem doğal hem fiyatı uygun olduğu için müşteri balığı tercih ediyor. Mevsimi olmamasına rağmen talep fazla. En çok vatandaşlarımız sardalya, hamsi, istavrit, levrek türlerine rağbet gösteriyor. Av yasağı olmasına rağmen uçuk bir fark olmadı fiyatlarda. 5-10 Liralık ufak farklar var. En pahalı balığımız, levreği 200 liradan satışa sunuyoruz. Deniz Levreği ve çinekop 250 liradan satıyoruz. En ucuz balığımız Sardalya'yı 70 liradan satıyoruz. Hamsiyi 80 liraya satıyoruz, Yunan Adaları'ndan geliyor. İnsanlar ‘Balık sezonu bitti, yasak’ gibi şeyler diyor ama böyle bir şey yok. Ufak kayıklar avlanmaya devam ettiği için her türlü balık geliyor. 12 ay balık satışlarımız devam ediyor. Mevsimi olmamasına rağmen hala müşterilerimiz balık yemek için geliyor. 12 ay balık tüketmek isteyen vatandaşlarımız var. O yüzden balık satışımız sürekli oluyor." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme