Nazilli'de yaşayan 5 bini aşkın Karslı, dernek çatısı altında toplanıyor

Aydın'ın Nazilli ilçesinde ikamet eden 5 bini aşkın Karslı, gerçekleştirdikleri toplantıda dernekleşme kararı aldı. Nazilli'de yaşayan ve şehrin önde gelen Karslı iş insanları ile esnafların çağrısı üzerine 300 hemşeri bir araya gelerek iş insanı Taner Günana'ya yetki verdi.

Nazilli'de yaşayan 5 bini aşkın Karslı, dernek çatısı altında toplanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli’de yaşayan ve şehrin önde gelen Karslı işadamları ile esnafların çağrısı üzerine Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Özyıldız Kıraathanesi’nde bir araya gelen Karslılar, dernekleşme için ilk adımı attı. İlçede yaşayan 5 bini aşkın Kars’lının 300’ünün katıldığı ilk toplantıda Dernek kurulması için Taner Günana’ya başkanlık yetkisi verildi. İlçede birçok iş kolunda öncü olduklarını belirten Karslılar, her mahalleden temsilcinin belirlendiği kurucu listesini oluşturdu. Toplantıda konuşan Kurucu Başkan Taner Günana; “İlçemizde 5000’i aşkın hemşerimiz var. Nazilli’de yaşayan hemşerilerimizi bir çatı altına toplamak, birbirimize destek olmak ve gelecek kuşaklarımıza kültürümüzü aktarmak için dernekleşmemiz gerekiyor. Derneğimiz kültürümüzü yaşatma ve genel sorunlarımızı çözme, belli amaçlarla sorumluluklar yükleyen ve sorunlarla uğraşan kuruluşlardır. Bu yüzden dernekleşme önemlidir. Daha önce kurulmuş ancak faaliyetlerini uzun yıllar sürdürememişti. Amacımız artık bir arada olabileceğimiz, tek çatı altında olacağımız bir yapı. Bunun için sizlerin görüşleri çok önemliydi. Herkesin böyle bir yapı içinde olmak istemesi beni çok mutlu etti. İnşallah kısa süre içerisinde Nazilli Kaymakamlığı Sivil Toplumla İlişkiler Bürosu’na müracaat ederek işlemleri başlatacağız. İkinci toplantımızı Dernek çatısı altında yapabilmek tek dileğimiz” dedi.

ÖZCAN VE ABAK DESTEK SÖZÜ VERDİ

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri kapsamında mahalle toplantıları başta olmak üzere çeşitli kesimlere yönelik ziyaretlerini genişleterek sürdüren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve AK Parti Aydın 4. Sıra Adayı Mustafa Abak’ta ilçede yaşayan Karslıların kurma aşamasında olduğu dernek faaliyetlerini destekleme ziyareti gerçekleştirdi. İlk okulu Kars’ın Sarıkamış ilçesinde okuduğunu ifade eden AK Partili Abak ile Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da hemşehri derneği kurulum çalışmalarına destek sözü verdi. Nazilli’de yaşayan her kesimden vatandaşın ilçe için mücadele vermesinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özcan; “Bu tür çalışmalar şehre her yönüyle ortak olur. Sizlerin de katkısı ile Nazilli daha iyi noktalara gelecektir” dedi.

Bakmadan Geçme