Nazilli Kent Konseyi'nde Yenipazarlı güven tazeledi 

Nazilli Kent Konseyi yapılan genel kurulu seçimlerinde mevcut başkan Gürkan Yenipazarlı 111 kişiden 81'inin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi. 

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda mahkeme tarafından yenilenmesine karar verilen Nazilli Kent Konseyi genel kurulu yapıldı. Seçimde mevcut başkan Gürkan Yenipazarlı ve bir önceki seçimi mahkemeye vererek iptaline yol açan Mehmet Tığoğlu’nun başkanlık için yarıştı.  Genel kurula Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, siyasi partilerin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  Kongre depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Divan başkanlığı görevini üstlenen Kürşat Engin Özcan, Berat Kandili ve deprem felaketi nedeniyle kongrenin sükûnetle geçmesini iki başkan adayında da istedi. Daha sonra iki başkan adayı birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

“NAZİLLİ’NİN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN ADAY OLDUM”

Konuşmasına deprem vurgusu yaparak başlayan Gürkan Yenipazarlı “Şehrimizde depreme karşı tedbirlerin alınması için hem kent konseyi hem de  inşaat mühendisleri olarak  üstümüze düşen görevler var. Dayanıklı binalar yapmakla mükellefiz. Görev süremiz boyunca önerge hazırlayarak yürürlüğe soktuk. Depremle ilgili farkındalık etkinlikleri düzenledik. Yapıların durumu ve güvenli olması için bilim insanlarıyla ve yerel yönetimlerle irtibatlı şekilde gerekli adımların atılmasını sağlamalıyız. Nazilli’nin geleceğine katkı sağlamak için aday olduk. Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız”  dedi. 

TIĞOĞLU, “BASKIN MİSALİ YAPILAN BU SEÇİM”

Başkan adayı Mehmet Tığoğlu ise son güne kadar deprem bölgesinde olduğunu ifade ederek, “Baskın misali yapılan bu seçimin sonucu ne olursa olsun yeniden deprem bölgesine döneceğim.  Umarım bizim memleketimizde böyle hadiseler olmaz.  Kent Konseyi hesap sorabilme ve hesap verebilme kabiliyetine sahiptir. Madem öyle 20 Ekim 2021 tarihinden 22 Kasım 2022 tarihine kadar 400 gün boyunca şaibeli başkanlığı Aydın 2. İdare Mahkemesi tarafından tescillenen ve burada olmamıza sebep olan süre boyunca yapılan çalışmaların hesabını Gürkan Bey’den dinledik. Yalnızca yönerge değişikliği. Konseyin 16 Mart 2022 tarihinde yapılan olağan genel kurul katılımcı sayılarına baktığımızda bir elin parmaklarını geçmediğini görüyoruz. Yenipazarlı, bunca insan sizin keyfi iradenizin esiri olmadı. İnsanların itibariyla aldığınız sorumluluğu bugüne kadar yerine getirmediğiniz ispat edilmişken yeniden aday olma cesaretiyle varlığınızı hissettirme çabanız üzülerek söylüyorum ki beyhude. Oy kullanmaya gelen hangi muhtara kulak vererek mahallenin sorunlarını dinleyebildik. Hangi derneğin amacına uygun çalışmasını sağlayabildik? Hangi işsizden haberdar olabildik? Kent Konseyi bunun için var. Kentin çıkarı için  mi adayın çıkarı için mi hareket etmemiz gerektiğini siz genel kurul üyelerinin takdirine sunuyorum” iade etti. 

SİZİ ESEFLE KINIYORUM

Mehmet Tığoğlu’nun konuşmanın ardından mikrofon alan Belediye Başkanı Özcan’dan sözleri nedeniyle Tığoğlu’na, “Berat Kandilinde ve böylesine acılı bir süreçten geçerken böylesine yakışıksız ve hedefsiz ithamlarınız nedeniyle sizi esefle kınıyorum” dedi. 
Daha sonra seçimin kapalı oylama ve blok liste yöntemleriyle yapılması önerileri oy birliğiyle kabul edildi. Toplam 111 kişinin oy kullandığı, 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimde oyların 81’ini alan mevcut başkan Gürkan Yenipazarlı güven tazeledi. 
Gürkan Yenipazarlı’nın listesinde Sümer Kampüsü Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu, Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Meltem Tuğral, Osman Yalın, Ahmet Kaysal, Ayşe Aktaş ve Birol Şenkal yer  aldı.

Bakmadan Geçme