NDH'de kantin sıkıntısı

Nazilli Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan kantin, ihale süresinin sona ermesinin ardından kapatıldı. Alınan bilgilere göre kantinin yeni ihale yapıldıktan sonra tekrar açılmasının 15 Nisan'ı bulacağı belirtilirken, mağdur olan vatandaşlar sitemlerini dile getirdi.

NDH'de kantin sıkıntısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan ihale sonucunda 12 Şubat 2020’den beri hizmet veren hastane kantini işletmesi hakkı 14 Şubat 2023’te sona erdi. Hastane yönetimi yeni ihale yapılana kadar işletmecinin kantini boşaltmasını istedi. Kantinde gün içinde hastane çalışanı bin 500 çalışan ve hastaneye gelen vatandaşlarla beraber yaklaşık 5 bin kişi hizmet alıyordu.

YENİ KANTİN 15 NİSAN’A

Alınan bilgilere göre hastane yönetimi ihalede çıkacak olan rakam büyük olduğu için ihaleyi Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün yapması için başvuru yaptı. Fakat Aydın İl Sağlık Müdürlüğü de ihaleyi Nazilli Devlet Hastanesi yapması için yaklaşık 10-15 gün arasında yazılı olarak cevaplayınca yeni ihale yapılması da gecikti. Gelen cevap üzerine ihale çalışmalarına başlayan NDH yönetimi ihalenin duyurulması için askıya asılma çalışmalarını başlattı. Yeni kantin ihalesinin Mart ayı sonunda yapılması ve ihale sonucuna göre yeni kantinin 15 Nisan’da açılması öngörülüyor.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Kantinin kapanması, bin 500 hastane çalışanının yanı sıra hastaneye gelen vatandaşı da mağdur etti. Kantine gelen vatandaşlar kapalı olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. İhtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar hastane dışındaki işletmelere gitmek zorunda kaldı. İnsanların mağdur olduğunu belirten vatandaşlar yetkililerin sıkıntıyı hemen çözmelerini istedi.

Bakmadan Geçme