Özcan, 'Şehrimizi kuzeye taşımaktan yanayız'

Nazilli'nin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, kentsel dönüşüme değinerek, 'Şehrimizi deprem etkisinden kurtaracak bir yapılaşmaya dönüştüreceğiz' dedi.

Özcan, 'Şehrimizi kuzeye taşımaktan yanayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi sabahı 04.17'de 7,7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem gerçekleşti. Depremler Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilde büyük hasar, vefat ve yaralanmalara sebep oldu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan 1’inci deprem bölgesi olan ilçe için kentsel dönüşüm başlatacaklarını belirterek, şehri kuzeye doğru taşıyacaklarını ifade etti.

“BİNA STOĞUMUZ ESKİ”

Eski binaların yönetmeliğe uygun olmadığını dile getiren Başkan Özcan, “Bina stokumuz eski. Şehir merkezine baktığımızda 70’li, 80’li yıllardan kalma binalar var. Bu binaların günümüz yönetmeliklerine uymadığını herkes biliyor. Vatandaşlarımızın binalarının dayanıklılık kontrollerini yaptırmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm noktasında kat malikleri bazında anlaşarak kentsel dönüşümlerinin yapılmasını istiyoruz. Bölgemizde depremden kaçmamız, kaçınmamız, olmaması gibi bir dönem söz konusu değil. Kahramanmaraş’taki deprem 513 yıl sonra meydana geldi, bugün olmuyorsa yarın olmayacağı anlamına gelmez” diye konuştu.

“HATALARDAN DÖNECEĞİZ”

Şehri kuzeye doğru taşıyacaklarını ifade eden Kürşat Engin Özcan, “Bizim şehrimizi doğru şekilde planlamamız lazım. Yıllar önce yapılan birçok hata var. Keşke şehrimiz sulak zeminlere doğru açılmamış olsaydı, kuzeydeki daha kırsal alanlara da doğru genişleseydi. İnşallah bunlar devletimizin de desteğiyle plan dahilinde dönüşüm yapılarak aşılacaktır. Şehrimizi kuzeye taşımaktan yanayız. Çünkü daha sağlam bir zemine oturmuş durumda. Nazilli’den iki fay hattı geçiyor. Birisi diri fay hattı, diğeri ölü fay hattı. Topandağ’dan geçen ölü fay hattının üzerine yapacağımız yapılar daha sağlıklı olacaktır. Keşke imar planları o bölgeye doğru genişletilmiş olsaydı. Ama bu hatalardan döneceğiz. Hep birlikte şehrimizde deprem sıkıntısı yaşamadan, can ve mal kaybına sebebiyet vermeden bir dönüşüme tabii tutacağız. Şehrimizi deprem etkisinde kurtaracak bir yapılaşmaya dönüştüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme