TKP Aydın Milletvekili Adayı Yeniocak, NGC'yi ziyaret etti

Türkiye Komünist Partisi Aydın Birinci Sıra Milletvekili Adayı Dr. Ali Yeniocak, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi. Yeniocak, basın mensuplarına parti politikalarını ve projelerini anlattı.

TKP Aydın Milletvekili Adayı Yeniocak, NGC'yi ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Komünist Partisi Aydın birinci sıra milletvekili adayı Dr. Ali Yeniocak, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Ali Yeniocak, partisinin politikalarını basın mensuplarına anlattı. Nazilli Devlet Hastanesi’nde 14 yıl görev yaptıktan sonra emekli olduğunu ve mesleğini serbest olarak sürdürdüğünü belirten Dr. Ali Yeniocak, “Toplumcu hekimliğin yapılabilmesi, insan sağlığının ve emeğinin gelişmesi için toplumcu bir zihniyet tasavvur ediyoruz. Bu nedenle TKP’den milletvekili adayı oldum” dedi.

“VATANDAŞ SAĞLIK İÇİN DAHA FAZLA PARA HARCIYOR”

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin piyasalaşmasıyla beraber halkın nitelikli sağlık hizmetine ulaşamadığını ve daha çok para harcadığını dile getiren Yeniocak, "Vatandaşın sağlık için daha çok para harcamak zorunda olduğunu gördük. Pandemi döneminde gördüğümüz gibi aşılama programı ithal aşılarla yapıldı. Türkiye’de koruyucu sağlık hizmetlerinin öne alınarak insanların hasta olmasını beklemeden sağlığının korunması için tedbir alınması gerekiyor. Örneğin halkın sağlıklı su içme hakkının teslim edilmesi lazım. Isınmada, enerji kullanmada kamucu bir anlayışın egemen olmasını, temel ihtiyaçların özel sektör eliyle faturalandırılarak değil devlet eliyle verilmesini istiyoruz” dedi.

“BU İŞİN ÖZEL FİRMALARLA DEĞİL DEVLET ELİYLE YAPILMASI GEREKİYOR”

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili vuran depremin ardından TKP’nin yaptığı saha çalışmalarını anlatan Yeniocak, “Memleketim olan Hatay’da halkı bulaşıcı hastalıklardan korumak için partimiz 30 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak su arıtma cihazları kurdu. Ne belediyeler ne bakanlıklar bu konuda bir şey yapamadı. Depremzedeler kaderine terkedildi. Devlet eliyle ilk günden itibaren etkili müdahale edilseydi durum başka olurdu. Şimdi de enkazlar tamamen kaldırılmadan yeni konutlar yapılmaya çalışılıyor. Bu durumda çok fazla asbest salınımı sebebiyle oradaki insanların sağlığını tehdit ediyor. Bu işin özel firmalarla değil devlet eliyle yapılması gerekiyor” dedi.

Öte yandan Ali Yeniocak, dış politika dahil birçok konuda tehlikelerin bertaraf edilmesi için kamucu bir anlayışla yeniden yapılandırma gerektiğini savundu.

Bakmadan Geçme