Uçman, basın mensuplarıyla buluştu

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hamit Uçman, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni (NGC) ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına kendini tanıtan Uçman, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Uçman, basın mensuplarıyla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimleri öncesi milletvekili aday adaylarının Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda İYİ Parti Aydın milletvekili aday adayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanlarından Hamit Uçman, NGC’yi ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ümit Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Hamit Uçman kendini tanıttı ve ardından projelerini paylaştı.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Milletvekili aday adayı Hamit Uçman konuşmasına Aydın Adliyesi önünde saldırıya uğrayan basın mensupları için geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Kendini tanıtan Uçman “Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra Başbakanlık’ta uzman olarak çalıştım. 2018’de başbakanlığın lağvedilmesinden sonra kuruluş sürecinde İYİ Parti’ye katıldım ve sonraki süreçte genel başkan danışmanı olarak çalışmaya başladım” dedi.

SEÇİMİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Yapılacak seçimlerin kritik olduğunu ifade eden Hamit Uçman “Tıpkı 1950 seçimleri gibi önemli bir kırılma anı. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına nasıl başlayacağımıza karar vereceğiz. Her iki ittifak için çok zorlu bir seçim olacak. Kendimi Aydın’a borcunu ödemek üzere geri gelmiş bir evlat gibi görüyorum” ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN MASADAN KALKMASI SORULDU

Meral Akşener’in masadan kalktığı sürecin sorulması üzerine Uçman, şunları kaydetti: “Aslında yaşanan bir usul tartışması idi ama artık tamamen geçmişte kaldı. Kampanyalara ve seçim çalışmalarına bakıldığında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında görüyoruz. Kampanyalara baktığımızda da kapsamlı ve etkin bir iş birliğinin başladığını görüyoruz.”

"BİLİM VE AKILLA AÇIKLANMAYACAK OLAYLAR YAŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener arasında yaşanan polemiğe ilişkin olarak Uçman, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti’yi nasıl tanımlıyor anlayamadık. 2018 seçimlerinde FETÖ’cü olduk. 2019’da PKK’lı olduk hemen sonra yerli ve milli olduk, ittifaka davet edildik. Şimdi yeni bir şeyler olma aşamasına geldik sanırım. Bilim ve akılla açıklanamayacak olaylar yaşıyoruz. Kişiye bir şey söylediğinizde iki gün sonra tam tersini söylüyorsanız nasıl bir cevap bekliyorsunuz? Genel Başkanımız bavul metaforuyla tehditlere boyun eğmeyeceğini ifade etti” sözlerini kaydetti.

"YÖNETİCİLERİ AYDIN MASASINDA BULUŞTURAMIYORUZ"

Hamit Uçman Aydın’ın sorunlarını dile getirerek, “Elbette tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da birinci sorun ekonomi. Derin yoksulluk kavramı var. Temel gıda maddelerine ulaşamadığınızın göstergesi. Bunun yanı sıra jeotermal enerji santralleri sağlıklı bir zeminde ilerlemiyor. Yapılışı ve işleyişinde denetim mekanizması harekete geçirilemiyor ve bu nedenle hava kirliliğine sebep oluyor. Öte yandan bu kirlilik yüzünden Aydın’ın tarım ürünlerinin önemli bir kısmı ihracattan geri gelmeye başladı. Geri gelen ürünler iç piyasaya veriliyor. Aydın’da milletvekilleri birlik olamıyor. Yöneticileri Aydın masasında buluşturamıyoruz. Çıldır havaalanı ve yöresel ürünlerin katma değer yaratılarak markalaştırılması da çok önemli” dedi.

 

Bakmadan Geçme