Vekaleten kesilen kurbanlar deprem bölgesine gidecek

Nazilli Müftüsü Selami Bayrakçı kurban bayramı için yaptığı açıklamada, bu sene yurt içinde vekaleten kesilen kurbanların ağırlıklı olarak deprem bölgesinde kesileceğini ifade ederek vatandaşları bağış yapma çağrısında bulundu.

Vekaleten kesilen kurbanlar deprem bölgesine gidecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar başladı. İmkanı olan vatandaşlar kurban bakmaya ve almaya başladı. Diyanet İşleri de vekaleten kurban kesim fiyatları belirledi. Buna göre vekaleten kurban kesim bedelleri yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında 2 bin 750 lira oldu. Nazilli Müftüsü Selami Bayrakçı geçen yıl yurt içinde tüm illerde ve yurt dışında 81 ülke, 375 kesim noktasında vekaleten bağışlanan kurbanların kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

“DESTEK VERİYORLAR”

Bayrakçı yurtdışındaki ateşeliklerde diyanete bağlı din görevlileri ve gönüllüler olduğunu, kurban kesimi ve dağıtımının söz konusu kişiler tarafından dile getirerek, “Ayrıca yurt dışında Diyanet Vakfı’nın uzantısı olan sivil toplum kuruluşları var. Organizasyona onlar da destek veriyorlar. Bayrama yakın kurban kesiminin yapılacağı ülkelere gidiyorlar. Örneğin geçen yıl Nazilli Müftülüğü olarak iki personelimizi gönderdik” dedi.

AYDIN’A LİDERLİK YAPIYORUZ

Bayrakçı açıklamasının devamında, “Bağışçılar bağışladıkları kurbanları hangi ilde ya da hangi ülkede kesileceğini tercih etme şansları yok. Belli bölgelerde yoğunluk oluşmaması için bu şekilde bir uygulama yapıyoruz. Diyanet Vakfı olarak nerelerde ihtiyaç varsa o bölgelere yönlendiriyoruz” dedi. Nazilli’nin vekaleten kurban bağışında Aydın’a liderlik yaptığına dikkat çeken Selami Bayrakçı geçen yıl Nazilli’den 24’ü yurt içi 252’si yurt dışı olmak üzere toplam 276 kurban bağışı aldıklarını belirtti.

MÜFTÜDEN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Selami Bayrakçı, vatandaşları bağış yapmaya davet ederek, “Bu sene depremden dolayı yurt içine ağırlık verilecek. Yani yurt içinde kesilen vekaleten kurbanlar ağırlıklı olarak deprem bölgesine gidecek. Kurban Bayramı’nın amacı bir yıllık et ihtiyacımız karşılamak değil et almaya imkanı olmayanlara yardımcı olmaktır. Bu bakımdan vatandaşlarımızdan istirhamım iki hisse kurban kesme imkanları varsa birini bağışlamalarıdır. Kurban Bayramı’nın amacına uygun olan budur” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme