Yaz meyveleri fiyatlarıyla cep yakıyor

Nazilli Perşembe Pazarı'nda meyve fiyatları cep yaktı. Nazilli vatandaşı meyve tezgahlarını uzaktan seyretmekle yetindi.

Yaz meyveleri fiyatlarıyla cep yakıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli'nin rağbet gören Perşembe Pazarı'nda, meyve fiyatları cep yaktı. Nazilli halkı tezgahlarda renk cümbüşü oluşturan yaz meyvelerini uzaktan izlemekle yetindi.


Cep yakan meyveler arasında kiraz tahta otururken, ilk hasatları olan kavun, yeni dünya ve üzüm kilogram fiyatlarıyla şaşkınlık yarattı. Bahar aylarının son demlerini yaşarken yaz meyveleri de tezgahlarda yerini almaya başladı. Fiyatı düşen tek meyve erik oldu. 60 liraya kadar satışı yapılan eriğin kilogram fiyatı 25 liraya kadar düştü.
YAZ MEYVESİ KAVUN CEP YAKARAK SEZONA GİRİŞ YAPTI
İlk hasatları yapılan yaz meyveleri tezgahlarda renk cümbüşü oluştururken vatandaşlar yemek yapmak için sebzelere öncelik verdi. Meyveler ikinci planda kaldı. Tezgahlarda yerini almaya başlayan yaz meyvesi kavunun tanesi 20 liradan alıcıya çıktı. 25 yıldır pazarcılık yapan Barış Gümüş,"Kavunları ilk hasat olduğu için tane 20 Liradan satışa sunduk. Fethiye'den geliyor. Pahalı olmasına rağmen talep var. Müşterilerimiz, pahalı buluyor ancak çocukları için mecburen alıyorlar. Erik 25 lira, çilek 30 lira, şeftali 25 lira, kayısı 30 lira." ifadelerini kullandı.


ŞAMPİYON KİRAZ

Pazarın şampiyonu kilogram fiyatı 50 lirayla kiraz oldu. Tadıyla damakları şenlendiren kiraz tezgahlarda kaldı. Daha makul fiyatlarla filesini doldurmak isteyen Nazilli vatandaşı, tercihini erik ve çilekten yana kullandı. İlk hasat olduğu için bu fiyata satılmasının normal olduğunu söyleyen Gümüş,"Kirazlarımız 30 liradan başlıyor 50 liraya kadar çıkıyor.
Kemalpaşa'dan getiriyoruz kalitesine göre değişiyor fiyatları. Meyve fiyatları hasatta bollaşma olunca düşer. Eğer hasatta bir bollaşma olmazsa fiyatlar yüksek seyreder. Yağışların baharda fazla olması hasatta bollaşma yaratır. Böylece fiyatlar düşer, halkımızda daha rahat alıp tüketir" dedi.

ÜZÜM FİYATIYLA ŞOK ETTİ

Perşembe Pazarı'nın diğer bir zam şampiyonu üzüm oldu. Kilogram fiyatı 80 lira ile zirveye oturdu. Fiyat uygunluğu ve tazelik açısından pazarı tercih eden vatandaşlar, yaz meyvelerinin fiyatlarını görünce hayal kırıklığına uğradı. Tüketicinin özlemle beklediği üzüm, sadece tezgahları süslemekle yetindi. Üzüm severler için pazarcı esnafı indirim yapsa da vatandaş tezgaha yaklaşmadı.
 

Bakmadan Geçme