Yelkovan'dan ağır itham

Nazilli Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında yaşanan gerginlikte yaşanan tartışmaların yanı sıra parti grup kararlarının hiçe sayılması parti içi uyumsuzlukları ortaya çıkardı. Millet İttifakı üyelerinden İYİ Parti'nin grup kararına uymadığı görülen toplantıda meclis üyelerinden biri katılım sağlamazken, bir diğer meclis üyesi ise grubunun dışında oy kullanarak tartışmalı maddenin geçmesini sağladı.

Yelkovan'dan ağır itham
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Belediyesi Mart ayı meclisi 2’nci oturumunda Belediye Meydanı’nda bulunan 17 katlı binanın 14 katının 125 milyonluk prim borcuna karşılık SGK’ya devredilmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Mecliste büyük tartışmalara neden olan devir, oy çokluğuyla kabul edildi. İYİ Partili Meclis Üyesi Mustafa Tınas’ın katılmadığı meclis toplantısında geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden bağımsız meclis üyesi Bülent Burmaoğlu ve İYİ Partili meclis üyesi Mehmet Bingül’ün evet oyu vermesi Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a açık desteklerini gösterdi. Millet İttifakı üyelerinden İYİ Partili 2’sinin grup kararına uymasına engel olamayan İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın tartışmaların göbeğinde olması ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile MHP Nazilli İlçe Başkanı ve MHP’li Meclis Üyesi Hasan Eren’e yüklenmeye çalışması ise şaşkınlık yarattı.

ÖZCAN’A DESTEKLERİNİ GÖSTERDİLER
Kritik oylamanın olduğu ikinci oturuma Başkan Özcan’ın AK Parti’ye transferi öncesinde Belediye Başkanvekilliği görevini üstlenen İYİ Partili Meclis Üyesi Mustafa Tınas’ın katılmaması dikkatlerden kaçmadı. İYİ Partili Tınas’ın kritik oylamada yer almayarak dolaylı olarak Kürşat Engin Özcan’a desteğini göstermesi olarak yorumlanırken, 14 katın devrine ilişkin maddeye İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Bingül de ittifakının aksine ‘evet’ oyu verdi. Millet İttifakı’nın 14 red oyuna karşılık 16 oy ile gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

YELKOVAN’DAN İLGİNÇ ÖNERİ
Seçim çalışmaları sırasında göreve gelmeleri halinde Nazilli Belediyesi’ne ait malları satmayacaklarının taahhüdünü verdiklerini hatırlatan ve Başkanvekilliğini yaptığı Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a ‘basiretsiz’ diyen İYİ Partili meclis üyesi Soner Yelkovan; “Seçimlerde sizin de o dönem bizim Belediye Başkanı Adayı olarak vatandaşımıza hiçbir şekilde Nazilli malını sattırmayacağız şeklinde beyanatlar vererek, önceki Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı eleştirmiştik. Gelinen noktada her ne kadar Ali Ertürk başkan satma demese de gayrimenkul el değiştiriyor. Devlet bize tekrar kullanma hakkı verir/vermez o ayrı konu. Şimdi bu bina için atıl vaziyette dendi. Ben inşaat mühendisiyim. Şehrin en merkezi konumundaki bir yeri atıl tutmak, Belediye Başkanının basiretsizliğidir. Değerlendirebilirdiniz” ifadelerini kullandı. Yelkovan, konuşmasının devamında ise 17 katlı binanın şehrin merkezinde gözde bir yer olduğunu ancak köylerde atıl olan ve kirası alınamayan arazilerin satılmasını istemesi ise ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, hem hiçbir şey satmayalım diyor hem de köy arazilerine göz dikiyor. Sanırım müteahhitlik duyguları daha ağır basıyor’ dedirtti.

İYİ PARTİLİ DURMUŞ KURAL’IN SÖZLERİ TANSİYON YÜKSELTTİ
Meclis toplantısı sırasında yaşanan gerginlikler sırasında ‘Oyunu satan her şeyi satar, terbiyesiz’ diyerek Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yönelik imada bulunan İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, toplantı dağılımı sırasında ise MHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi olan Hasan Eren’e, “3 isteğiniz de oldu, hayırlı olsun” diyerek tepki gösterdi. İmalı söz üzerine sinirlenen MHP’li Eren ise “Ne diyorsun sen? Sana ne oluyor? Ne hayırlı olsun?” sözleriyle Kural’ın üzerine yürüyerek bağırdı. Bunun üzerine MHP’li Meclis üyesi Hulki Karakaya ise, “Ne istemişiz söyle. Ayıp ama yaptığınız. Ne istemişiz kardeşim” ifadelerini kullandı. Gerginlik sırasında İYİ Partili Kural ise, “51 bin oyu satan arkadaşın binayı satmasını yadırgamıyoruz, lütfen” diyerek karşılık verdi. Başkan Kürşat Engin Özcan ve diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle MHP’li Karakaya meclis salonuna alındı.

"60 YAŞINDA ADAM KENDİNİ SATIYOR"

Yaşanan tartışmalar ve gerginlik sırasında İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Soner Yelkovan’ın sözleri ise dikkatlerden kaçmadı. Gerginliğin yaşandığı ve oy çokluğuyla kabul edilen gündemin 1’nci maddesi için partisinden Mehmet Bingül’ün grup kararına uymayarak ‘evet’ oyu verdiği toplantı sonrası İYİ Partili Yelkovan; “İçimizdeki adam satıyor. 60 yaşındaki adam kendini satıyor ya. Bu insanlık mıdır?” sözleri ise parti içi ve cumhur ittifakı meclis üyeleri tarafından yakışıksız söylem olarak değerlendirildi.

ALPTEKİN’NDEN TURUVA ATI BENZETMESİ

Nazilli Belediyesi mart ayı meclis toplantısında meclis çoğunluğu olmasına rağmen grup kararına uyulmayarak 14 katın SGK’ya devredilmesinin ardından CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin’de sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a ve ittifak ortağı meclis üyelerinin tavrına tepki gösteren Alptekin; “Partisini sattı, şimdi sıra Nazilli’de. Hesap vakti gelecek az kaldı. İçimizdeki truva atlarına da yazıklar olsun” ifadelerini kullanarak, meclis üyelerini hedefe koydu.

GÖZLER TINAS VE BİNGÜL’DE

Öte yandan İYİ Parti’nin önemli isimlerinden Yelkovan’ın ve CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin’in ağır ithamı karşısında grup kararına uymayan Mehmet Bingül’ün ve meclis toplantısına katılmayan Mustafa Tınas’ın istifa edip-etmeyeceği yada İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı’nın disipline sevk edip-etmeyeceği ise merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme